Back to All Events

Verdiepingscursus Faillissementsfraude

  • Barlow Plein 15-16 Den Haag (map)

In een op de drie faillissementen wordt geconstateerd dat er door de bestuurders/aandeelhouders gefraudeerd is in het zicht van het faillissement. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aanpak van faillissementsfraude (weer) hoog op de politieke agenda is komen te staan.

Tijdens de cursus zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de strafrechtelijke, civiel- rechtelijke én fiscaalrechtelijke aspecten van faillissementsfraude. Zo zal dieper in gegaan worden op de bankbreukdelicten (art. 340-344 Sr) en op het fenomeen van verschuilen achter (buitenlandse) rechtspersonen en/of stromannen. Naast het handhavingsbeleid van het Openbaar Ministerie zullen de instrumenten van de curator en fiscus aan bod komen. Uiteraard komen ook de recente ontwikkelingen en nieuwe maatregelen ter bestrijding van faillissementsfraude ruimschoots aan bod.

Alle onderwerpen zullen worden behandeld aan de hand van casussen en praktijkvoorbeelden.

PO-punten: 6 | € 399,- excl. BTW

Earlier Event: February 6
WWFT & Witwassen