Jurisprudentielunches Bijzonder Strafrecht

 

BijzonderStrafrecht.nl Academie organiseert vanaf het najaar van 2014 vier maal per jaar in vier verschillende steden jurisprudentielunches Bijzonder Strafrecht. Tijdens deze bijeenkomsten komen de meest relevante uitspraken van dat kwartaal op het gebied van het (bijzonder) strafrecht aan bod. Van iedere uitspraak wordt de essentie en het belang voor de praktijk besproken. In twee uur tijd bent u volledig op de hoogte van de ontwikkelingen in de meest recente rechtspraak van het afgelopen kwartaal.

Het doel van de jurisprudentielunches is ontwikkelingen vanuit vier verschillende disciplines te belichten. De vier verschillende sprekers die de lunches verzorgen zijn dan ook afkomstig uit advocatuur, wetenschap, rechterlijke macht en Openbaar Ministerie. Ieder kwartaal zal een andere spreker de verschillende steden aandoen zodat u, indien u alle vier de lunches bijwoont, de visie op de ontwikkelingen vanuit deze vier verschillende disciplines belicht krijgt.

De tijdens de lunch te bespreken uitspraken worden twee weken tevoren bekend gemaakt en digitaal verspreid. Voor deelnemers bestaat de mogelijkheid een uitspraak in te sturen met het verzoek aan de spreker om deze te behandelen. 

 

Sprekers 

 

Doelgroep

  • Advocaten
  • Overheidsjuristen
  • Leden van de zittende en staande magistratuur
  • Bedrijfsjuristen
  • Academici

Niveau: Verdieping, voorkennis van het straf(proces)recht vereist. 

 

Praktische Informatie

 

Data 

De jurisprudentielunches zullen plaatsvinden in de volgende periodes: november/december 2014, maart/april 2015, mei/juni 2015, september/oktober 2015, november/december 2015.

Tijd: 12.00 – 14.00 uur
Inloop: vanaf 11.45 uur met broodjes

 

Locaties

Rotterdam 
Ploum Lodder Princen
Blaak 28 (3011 TA)
Klik hier voor de routebeschrijving

Den Haag
Restaurant Barlow
Plein 15-16 (2511 CR) 
Klik hier voor de routebeschrijving.

Utrecht
Restaurant De Branding
Croeselaan 303
3521 BT Utrecht
Klik hier voor de routebeschrijving

Amsterdam1e etage
Keizersgracht 41, 1e etage
1016 EA Amsterdam 
Klik hier voor de routebeschrijving

 

Prijs

De kosten voor deelname aan een jurisprudentielunch bedragen € 125,- excl. BTW*
Schrijft u zich direct in voor vier 
lunches, dan betaalt u in totaal € 450,- excl. BTW*

*De kosten voor fulltime academici bedragen per jurisprudentielunch € 50,- excl. BTW. Zij betalen voor deelname aan vier lunches € 175,- excl. BTW.

PO-punten NOvA: 2 per jurisprudentielunch