Snellezen voor Juristen

 

Datum: Vrijdag 12 juni 2015
Tijd: 13.30 – 17.30 uur
Inloop: vanaf 13.30 uur
Locatie: Plein 15-16, Den Haag
Kosten: € 199,- excl. BTW
PO-punten: 4 niet-juridisch

 

 

 

Deze cursus werd eerder beoordeeld met een 8,3


De hoeveelheid informatie die juristen moeten verwerken is enorm: dossiers, jurisprudentie, vakliteratuur en actualiteiten. Zou het niet geweldig zijn wanneer u al dat leesvoer twee of drie keer zo snel tot u zou kunnen nemen en zelfs met beter begrip van de inhoud?

De gemiddelde jurist leest met een snelheid van zo’n 250 woorden per minuut. Dat komt doordat de meeste van ons een tekst lezen op voorleessnelheid. Maar onze hersenen kunnen een veel hoger tempo aan en het is niet altijd nodig de volledige tekst te lezen om de inhoud te kunnen begrijpen.

Tijdens deze cursus worden u de technieken aangereikt waarmee u uw leessnelheid in enkele uren meetbaar weet te verdubbelen naar 500-800 woorden per minuut en daarna nog verder op te voeren tot snelheden boven de 1.000 woorden per minuut, mét behoud van een goed begrip van de inhoud. Hierdoor wordt het mogelijk om in korte tijd grote hoeveelheden informatie te verwerken.

Tijdens de cursus past u de technieken gelijk toe op uw eigen vakliteratuur. Door metingen tussendoor is het resultaat direct zichtbaar.

Tijdens deze cursus, verzorgt door Bastiaan van Achterbergh, komen verschillende snelleestechnieken aan bod. Hij laat u oogspieroefeningen uitvoeren en leert u hoe u met diverse hulpmiddelen hogere snelheden kunt behalen en vasthouden. Tevens geeft hij inzicht in hoe de hersenen werken en hoe u ze het beste kunt gebruiken tijdens het lezen. 

Leer ook snel en effectief (digitaal) te lezen!

 

Programma

Lezen en snellezen

 • Starttekst & nulmeeting
 • Leesgewoontes
 • Mythes over lezen 

 

Hoe werkt het snellezen?

 • Snellezen = sneller kijken
 • Oogbewegingen
 • Oogconditie

 

De 4 Technieken  van snellezen

 1. Oogfitness
 2. Hand-oogcoördinatie
 3. Leesbewegingen
 4. Vragen stellen

 

De 3 F-Krachten voor het snellezen

 1. Fysiek
 2. Focus
 3. Frequentie

 

Snellees conditie programma

 • Wat is het?
 • Hoe werkt het?
 • Persoonlijk training niveau 

 

Docent: Bastiaan van Achterbergh 

In 2011 richtte Bastiaan lerensnellezen.nl op, een bedrijf dat als missie heeft om iedereen in de wereld kennis te laten maken met snellezen. Als kleine jongen groeide hij op met het stempel ‘dyslectisch’ en leerde noodgedwongen leven met het vooroordeel dat dyslectische mensen dom zouden zijn. Bastiaan trok alle registers open om het tegendeel te bewijzen. Als autodidact bestudeerde hij jarenlang de theorieën van autoriteiten op gebied van snellezen, zoals de grondlegger Evelyn Wood, diens rechterhand Richard Sutz en later ook Tony Buzan. Vervolgens heeft Bastiaan zijn eigen leermethode ontwikkeld. Via deze methodiek geeft hij sinds 2008 trainingen aan diverse opdrachtgevers, waaronder Rabobank, Pricewaterhousecoopers, Vereniging Mensa, Hanzehogeschool Groningen, MBO Utrecht, Rotary Club, Flevum Corporate Network, Gooische Advocatenvereniging en Van Diepen van der Kroef Advocaten.

 

 

Praktische Informatie

Datum & tijd: Vrijdag 12 juni 2015 | 13.30 – 17.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur).

Locatie: Plein 15-16 (2511 CR) te Den Haag.
Op loopafstand van station Den Haag Centraal (ca. 8 minuten) en nabij Pleingarage (2 minuten).

Routebeschrijving
Klik hier voor de routebeschrijving.

Kosten: € 199,- excl. BTW
Deze prijs is inclusief:

 • Consumpties
 • Cursusmateriaal

PO-punten: 4 NOvA (niet juridisch)